Ons verhaal
Tijdens mei 2016 adopteerde een vriendin van ons 2 schattige Maltezer hondjes van enkele maanden oud.
Al snel werd duidelijk dat er iets niet in orde was met één van die hondjes.
Molly was namelijk veel vlugger moe dan zijn levensgenootje.
Het diertje moest naar de dierenarts om zich volledig te laten testen.
Volgens de dierenarts leed het hondje aan Ventrikel septum defect (goed vers bloed mengt zich met slecht bloed).
De enige oplossing om het diertje te genezen was een operatie aan het hart of het beestje laten inslapen.
Zonder nadenken heeft onze vriendin toegestemd met de operatie, die door gespecialiseerde dierenartsen moest worden uitgevoerd. Achteraf kwam helaas de ontnuchtering.
Ze kon dat niet volledig zelf betalen. De operatie zou haar 1500 EURO kosten.
Om haar te helpen hebben wij samen met enkele vrienden een benefiet voor Molly op touw gezet om zo de centjes bijeen te krijgen. We kregen hierbij redelijk veel media aandacht en we verschenen zelfs met dit verhaal in de krant.
Door onze verschijning in de krant contacteerde een heer (met financiële problemen) ons. Zijn chihuahua had een pyometra (baarmoederontsteking). Al snel werd duidelijk dat veel mensen deze noden ook hebben. Daarom besloten we eind juni 2016 om Beestjes in Nesten op te richten.
Sindsdien is alles snel gegaan en we hebben wij tot op heden heel wat dure operaties betaald/
Er zijn ook veel gelijkgestemde zielen die zich als vrijwilliger hebben aangeboden bij ons. Zij helpen met Beestjes in Nesten aan een gezonder dierenbestaan.
Beesjes in Nesten is actief over het volledig Vlaams landgedeelte.
Om die reden zoeken wij nog volwaardige teams voor in elke provincie.
We kunnen dit natuurlijk niet verwezenlijken zonder de steun van onze betalende leden en onze sponsors. We bedanken hen dan ook vanuit de grond van ons hart.
Ons hart
Dikwijls horen we zeggen: “Wie geen geld heeft, die moet dan maar geen dieren houden.”
Soms staan de mensen er niet bij stil wat een dier voor velen onder ons kan betekenen. Tegen een dier kan je je hart luchten, zonder veroordeeld te worden. Wanneer het dier eens naar buiten moet om zijn of haar wandelingetje te doen, komen de baasjes vaak in contact met andere mensen. Een dier voelt ook verdriet aan en komt naar je toe om je te troosten. Er zijn duizenden redenen om van een dier te houden. Daar mag armoede of geldgebrek geen obstakel voor zijn.