Verander je kattitude

Kattitude

Gezinnen die onder OCMW- of schuldbemiddeling staan en voldoen aan de voorwaarden van het project, krijgen een financiële tussenkomst wanneer zij hun huiskat(ten) laten identificeren (chippen), registreren en steriliseren of castreren.

Huiskatten laten steriliseren of castreren is een preventieve maatregel die er op termijn toe kan bijdragen de zwerfkattenpopulatie en het bijbehorende dierenleed op een diervriendelijke manier te verminderen.

Met deze financiële tussenkomst wil Stad Brugge gezinnen, die niet de middelen hebben om naar de dierenarts te gaan, informeren en motiveren om hun huiskatten toch te laten registreren en steriliseren of castreren.

15 procent van de effectieve kost

De aanvrager betaalt 15 procent van de effectieve kost van de ingreep aan de dierenarts.
Stad Brugge betaalt het verschil (85 procent) aan de dierenarts via de vereniging Beestjes in Nesten vzw. Per gezin kan voor maximaal twee huiskatten een financiële tussenkomst aangevraagd worden.

Het sterilisatieproject loopt vanaf 10 januari 2022 tot en met 14 december 2023 en is een samenwerking van Stad Brugge met de vereniging Beestjes in Nesten vzw. 

Beestjes in Nesten vzw staat in voor de behandeling van de aanvraag, de toekenning en  uitbetaling van de toelage. Per gezin kan voor maximaal twee huiskatten een financiële tussenkomst aangevraagd worden.

 

Aanvraag formulier voor het sterilisatie plan Brugge

stad Brugge

hier onder de gegevens van de aanvrager

hier onder de begeleider en of instelling / advocatuur

Lees de voorwaarden van "Kattitude" hier : Huisreglement-Kattitude